Adam Cornelissen

Nieuwsgierigheid, vasthoudendheid, de neiging om verder te kijken, en out-of-the-box denken. Na jarenlang actief te zijn geweest als ethisch hacker, waarbij dezelfde gedachtegang en vaardigheden van een kwaadaardige hacker op een goede manier toegepast worden, vormen deze kernmerken nog steeds mijn solide basis in de cybersecurity.


Als lid van het team dat de allereerste World Cyberlympics won, het wereldkampioenschap hacken, weet ik wat er voor nodig is om beveiliging te doorbreken. Als security expert die de afgelopen tien jaar ontelbare security testen en evaluaties heeft uitgevoerd weet ik wat goed werkt, hoe naar security gekeken moet worden, en hoe het moet passen in organisaties om goed te functioneren. Als academisch opgeleide specialist met een Master in Cybersecurity ken ik de fundamenten van informatiebeveiliging door en door. 

Als officier binnen de Nederlandse krijgsmacht ben ik mij bewust wat er voor nodig is om mensen veilig te houden. Door al deze kennis en vaardigheden ben ik zowel technisch als organisatorisch uitermate sterk in de realisatie, begeleiding, en coördinatie van cybersecurity in elke context.